Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Čarodějnice se opět slétly za Orlovnu

Ani se tomu nechce věřit, ale letos se už podesáté opět slétly do Komárova čarodějové a čarodějnice z blízkého okolí, aby absolvovali oblíbenou Čarodějnickou akademii.

Do přípravy této tradiční akce se zapojil téměř celý Komárov. Děti z družiny vyrobily překrásnou čarodějnici k upálení. Maminky ve školce upekly perníčky, letos jim to pečení šlo pěkně od ruky, a to až tak, že perníčků bylo na tři takové akce. Zapojili se také tatínci při stavbě hranice či stanů a zbytek dobrovolníků se převlékl za čarodějnice na stanovištích s úkoly pro děti. Dohodli jsme se, že výtěžek z dobrovolného vstupného a prodeje občerstvení věnujeme postiženému chlapci Erikovi na rehabilitační pobyt ve Velkých Losinách. Jak příznačné že? V Losinách, kde v minulosti probíhaly čarodějnické procesy.

V úterý ráno počasí nevypadalo příliš přívětivě, ale pomohly zaklínací formule a trocha magie a od 16. hodin nám už svítilo sluníčko. Děti přicházely postupně a měly tak dostatek času na plnění úkolů na jednotlivých stanovištích. Na každém získaly razítko s písmenem a po získání sedmi písmen, měly za úkol vyluštit hádanku/přesmyčku. Tu pošeptaly čarodějnicím a získaly tak odměnu. Kdo zapomněl, tak přesmyčka byla LEKTVAR. Dospělým určitě přišlo vhod pivo, výborné domácí buchty, čerstvá káva z kávovaru či masové dobroty z uzáku od hasičů.

Všechny děti nakonec hádanku vyluštily a od půl sedmé už opékaly špekáčky a mlsaly perníčky, které byly za odměnu. Kolem osmé se zapálila hranice i s čarodějnicí. Děti dlouho koukaly do ohně a vůbec se jim nechtělo domů. Asi jako všem, ale přece jen bylo chladno, takže kolem jedenácté hodiny večerní celá akce skončila.

Určitě i díky počasí se akce zúčastnilo 100 dětí. Výtěžek byl opět velký a Erikovi jsme mohli věnovat 13.000 korun. Doufáme, že se mu pobyt v Losinách bude líbit a přispěje jeho pohodě psychické i fyzické.

Děkujeme všem účastníkům za štědrost, škole a školce za pomoc a organizátorům za organizaci :o) Myslím si, že takhle by to mělo na vesnici či městské části fungovat. Spojit síly místních, připravit akci pro děti a pomoci finančně tomu, kdo neměl v životě štěstí. Nejen, že jsme pomohli Erikovi, ale jako bonus tímto budujeme i sousedskou soudržnost, aby ten náš Komárov nebyl jen místem k bydlení, ale hlavně místem k životu.

Díky všem.

Napsala: Barbora Bittnerová