Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

MČR dorostu SH ČMS v požárním sportu

V pátek 05.7.2019 v brzkých ranní hodinách se naše dorostenka Karolína Magerová spolu s realizačním týmem vydala na mistroství České republiky dorostu v požárním sportu, které se konalo ve Svitavách, kraj Pardubický. Naše členka reprezentovala, jak kraj Moravskoslezský, tak i SDH Opava – Komárov na republikovém kole po dlouhých 7 letech. Naposledy nás reprezentoval Lukáš Vicherek. Cesta do Svitav utekla velmi rychle, ani jsme se pořádně neprobrali a už jsme byli na atletickém stadioně ve Svitavách. Věděli jsme, že když vše proběhne podle plánu, mohla by se Karolína umístit na vítězných příčkách. V burácivé atmosféře, rozhodovala každá maličkost a konkurence byla velká. Kaju čekali tři disciplíny: běh 100 m s překážkami, dvojboj a test z PO. První disciplína byl dvojboj, na Karolíně byla znát nervozita. Po odstartování vše probíhalo, tak jak má. Okno na výbornou, na řadě byl hasicí přístroj, ale bohužel Karolíně vyklouzl z ruky a z prvního pokusu si odnáší nepopulární neplatný pokus („NP“). Druhý pokus Kája, dle pokynu realizačního týmu šla na jisto a zaběhla krásný čas 18:18, který ji vynesl 4. místo, skvělá pozice do další disciplíny.  Druhá disciplína byl běh 100 m s překážkami, kde Kája běžela výtečně, bariera v pořádku na kladině došlo k malému rozhození při se běhu, rozdělovač klapl a čas se zastavil na 19:05. Po prvním kole Karolína byla na 5. místě. V druhém pokusu bohužel k zapojení nedošlo a jak u dvojboje, tak 100 m s překážkami si odnáší NP. V třetí disciplíně v testu z PO neudělala Karolina žádnou chybu. Po sečtení všech tří disciplín se Karolína Magerová celkově umístila na 4. místě na Mistroství České republiky dorostu SH ČMS ve Svitavách v roce 2019. Mistryní České republiky v kategorií starší jednotlivkyně se stala Presslová Natálie SDH Klenová, Plzeňský kraj.

Gratulujeme Karolíně Magerové k výbornému výsledku a děkujeme ji za vynikající reprezentaci našeho sboru, a hlavně Moravskoslezského kraje. Zároveň přejeme mnoho dalších úspěchů!

Zdroj: https://komarov-hasici.webnode.cz/news/mcr-druzstev-dorostu-sh-cms-v-ps/