Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Pochod okolím Komárova 2012

Pochody okolím Komárova byly pravidelně pořádány komárovským Turistickým oddílem mládeže. Ten však již před lety ukončil svou činnost a proto se Komarovjaci, ve spolupráci se Zastupitelstvem MČ, minulý rok rozhodli, že tuto tradici obnoví. Za termín byla letos vybrána sobota 20. října 2012.

V 9 hodin se na hřišti v Komárově začínají scházet turisté a v nádherném podzimním dopoledni se vydávají na cestu. Počasí vyšlo opravdu neskutečně a kdo nebyl, může jen litovat. Po loňském úspěšném pochodu, kdy se na trať vydalo téměř 80 turistů, se letos jejich počet trošku zvýšil a zastavil se na čísle 83. Tak jako loni skupinky dostávají mapu s vyznačenou trasou, soutěžním formulářem a postupně se vydávají na pochod.

Trasa vyznačená fáborky a šipkami vedla po cestě k drůbežárně, poté nahoru k vodojemu nad Raduní, kolem raduňského hřbitova a údolím Raduňky k myslivecké chatě. Po trase bylo několik soutěžních zastávek s vědomostním kvízem o Komárovu. Ten měl u výletníků velký úspěch, takže je možnost si jej ZDE stáhnout v elektronické podobě, včetně správných odpovědí. Samozřejmostí pochodu okolím Komárova je lanová lávka přes potok. Tu se odvážili zdolat téměř všichni a ti nejmenší, kteří si na lávku netroufli, měli možnost se vydovádět na laně natáhnutém mezi stromy.

U myslivecké chaty čekalo na všechny drobné občerstvení. Kdokoli měl možnost dát si čaj, párek, koupit si pivo a nebo si opéct něco vlastního na ohni. No a pro děti ještě byly připraveny pitíčka a něco sladkého pro doplnění energie. Také zde samozřejmě byla možnost si zkontrolovat správné odpovědi vědomostního kvízu, který jsme letos vyhodnotili (viz níže). Tím se oficiální část pochodu ukončila a nastal čas pro klábosení, ochutnávání různých domácích výrobků a pro návrat domů. Cestu zpět si zvolil každý sám, někteří se vydali na autobus do Podvihova, někteří do Raduně a někteří se vrátili domů po svých.

 

Doufáme, že se všem pochod líbil a těšíme se na další ročník.

 

Nejlepší znalci Komárova:

 

1. IDEM Z HAJA, 33,5 bodů

2. Lucie Měchová, 33 bodů

3. Píšali, 30 bodů

 

Fotky z pochodu naleznete ve fotogalerii