Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

S lampiony za strašidly

V pátek 9. listopadu proběhla v Komárově akce nazvaná S lampiony za strašidly. Jednalo se o procházku dětí a rodičů potemnělým Komárovem po trase označené svíčkami, kterou si vzali na starost místní hasiči.

Pro děti si hasiči připravili čtyři strašidelná zastavení s jednoduchým úkolem, po kterém každý dostal do startovacího průkazu potvrzení, že úkol zdárně splnil. Všechny děti, kterých se sešlo víc než padesát, si nesly lampion a aby se nebály, dostaly na startu kouzelný svítící náramek, který je ochránil před všemi strašidly, které se cestou objevily. Některé masky na stanovištích ovšem zřejmě působily až příliš strašidelně, což se na některých dětech projevilo, ale za chvíli už pláč zmizel a v cíli už na prožitou hrůzu snad nikdo nemyslel.

Celá akce začínala i končila v hasičské zbrojnici, kde na každé dítě absolvující pochod čekala sladká odměna. Pro všechny byl připraven čaj a kdo měl chuť, mohl si dát i něco ostřejšího.

Věříme, že se podařilo založit akci, která se bude každoročně opakovat a která se bude nejen dětem líbit.

 

Pár fotek z akce naleznete ZDE

 

Autor: Jiří Bittner