Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Bezkontaktní čipová karta Odiska přichází do opavské MHD

Od 1.8.2014 se cestující budou moci ve vozidlech opavské MHD odbavit novou bezkontaktní čipovou kartou tzv. Odiskou uznávanou všemi dopravci zapojenými v ODIS (integrovaný dopravní systém MS kraje).

Při odbavování se však bude chovat Odiska trochu jinak, než byli cestující zvyklí u karet vydávaných našim dopravním podnikem doposud. Zásadní změnou je, že Odiska je nepřenosná. To znamená, že si ji nelze vzájemně půjčovat a to ani pro platby z elektronické peněženky. S tím souvisí důležitá změna a tou je autovýdej. Tzn., že první jízdenka pro majitele karty bude po přiložení karty ke čtecímu zařízení vydána automaticky. Až při dokupování dalších jízdenek, bude nutné zadání další jízdenky tlačítkem na displeji. Avšak POZOR! Autovýdej se bude během přechodného období týkat i starých čipových karet vydávaných MDPO, a.s.

1. 9. 2014 ukončí náš dopravní podnik prodej karet stávajícího typu. Nově se budou vydávat pouze Odisky a to nejdříve studentům. Po nich budou postupně následovat ostatní, s tím, že stávající karty budou nadále platit až do odvolání.

S odbavením ve vozidle vám v první fázi pomohou naši řidiči, popř. poradí zaměstnanci v předprodeje na Horním náměstí. Další informace získáte na www.mdpo.czwww.odiska.czwww.kodis.cz.

A jeden dobrý tip na závěr: Odisku je třeba držet u čtečky ve vozidle o chvilinku déle, než jste byli dosud zvyklí, aby došlo k jejímu správnému načtení.

 

Mgr. Jaromír Šimánek
tiskový mluvčí MDPO, a.s.

Publikováno dne 23.7.2014

. . .

  • Odiska přichází do opavské MHDOdiska přichází do opavské MHD
  • Odiska přichází do opavské MHDOdiska přichází do opavské MHD