Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

I. fáze revitalizace parku u školy zahájena

Ve čtvrtek 4. 10. 2012 začala I. fáze revitalizace parku u základní školy, když došlo k vykácení keřů a několika stromů. V sobotu 6. 10. 2012 nastalo hlavní kácení, které provedli komárovští hasiči a ke kterému už bylo nutné použít vysokozdvižnou plošinu. Po jejich náročné práci celý prostor prokoukl a plně se ukázala jeho dominanta – nádherně vzrostlý buk. Veškeré kmeny pokácených stromů byly uchovány a po jejich nutném proschnutí budou použity v další fázi obnovy parku.

Po nezbytném odstranění stromů a keřů budou v nejbližší době práce pokračovat . Pokud počasí dovolí, tak se hned v pondělí 8. 10. 2012 začnou odfrézovávat pařezy a kořeny. V dalších dnech dojde k dovozu zeminy a k příjezdu techniky, která zarovná celou plochu. Poté přijde na řadu výsadba trávníku, živého plotu, okrasných keřů a několika stromů. Veškeré zahradnické práce by měly být, v závislosti na počasí, dokončeny v průběhu října.

Rekonstrukce se týká i studny, u které pan Antonín Dedek rozebral nefunkční pumpu a rozhodl se jí znovu zprovoznit.

Chápeme, že kácení stromů není pro nikoho příjemné, ale bohužel odstraněné stromy byly v natolik špatném stavu a nebo byly pro tuto lokalitu naprosto nevhodné, že bylo jejich odstranění nutné. Věříme, že se tyto úpravy setkají s pochopením občanů a nový parčík si najde své návštěvníky.

Novou podobu parčíku naleznete ZDE.

Postupné proměny můžete sledovat ve fotogalerii ZDE

 

Autor: Jiří Bittner