Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Nevíte co se starým oblečením? Pomůže Vám nový kontejner.

V areálu magistrátu města na Krnovské ulici najdete nový kontejner. Jeho obsah však nebude končit na skládce, ale v diakonii Broumov.

Nepotřebné věci potřebným lidem, tak zní název sociálně-ekologického projektu, který realizuje Diakonie Broumov. V jeho rámci se ve městech po celé republice objevují kontejnery, do kterých je možné celoročně odevzdat nepoužívané oblečení. Nově se tento kontejner objevil také v Opavě.

Prostřednictvím nového kontejneru je možno diakonii odevzdat letní i zimní oblečení, a to jak dámské, tak pánské i dětské. Pracovníci diakonie budou však rádi také za lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, látky, polštáře i přikrývky, obuv, plyšové hračky nebo tašky, kabelky či batohy. „Diakonie Broumov si pro věci z kontejneru přijede a smysluplně je dále využije. Textil tak nebude zbytečně končit na skládkách, město ušetří náklady za jeho likvidaci, pomáháme tím chránit životní prostředí a v neposlední řadě také pomůžeme lidem, kteří to potřebují,“ říká náměstek primátora Dalibor Halátek.

Diakonie Broumov působí v sociálních službách již od roku 1992 a zaměřuje se právě na svoz použitého ošacení z celé republiky. Ročně sveze přibližně 7 tisíc run textilu, přičemž až 90 % dále zpracuje. Nositelné oděvy distribuuje potřebným, poškozený textil dále průmyslově zpracovává. V odpadech tak končí přibližně jen 10 % zcela nepoužitelného materiálu.

Nevíte co se starým oblečením? Pomůže vám nový kontejner

Zdroj: www.opava-city.cz