Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Parkoviště u magistrátu na Krnovské ulici bude od 1. února 2013 zpoplatněno

Od 1. února 2013 začne platit na parkovišti na Krnovské ulici, které slouží klientům magistrátu, celního úřadu či Okresní správy sociálního zabezpečení, nový ceník parkovného.

Každá služba něco stojí a stání na tomto parkovišti bohužel řada řidičů zneužívá. Některé osobní automobily ale třeba i kamiony zde parkují dlouhodobě, celé dny, noci i víkendy. Jedná se o parkoviště na velmi výhodném místě a navíc o jedno z nejlépe hlídaných,“ vysvětluje náměstek primátora Daniel Žídek důvody zpoplatnění parkoviště, zároveň však klienty magistrátu a ostatních zde sídlících institucí uklidňuje. „Pro vyřízení drtivé většiny záležitostí by měla být dostačující hodina, za první parkovací hodinu proto řidiči platit nebudou, ta bude zdarma“.

Druhá hodina parkování bude stát pět korun, třetí a čtvrtá pak desetikorunu. Každá další hodina bude zpoplatněna třiceti korunami. V době od 18. do 6. hodiny ranní zde bude nastavena jednotná hodinová sazba 5 Kč za hodinu, nejvýše však klient zaplatí 50 Kč za celou noc. Stejná sazba bude platit i o víkendech.

Systém bude fungovat obdobně jako například na parkovišti U Jelena, kdy si řidiči při vjezdu na parkoviště odeberou z automatu u závory lístek a při výjezdu zaplatí za skutečnou dobu stání.

Samozřejmě, pokud by došlo k takovým výjimečným událostem, jako tomu bylo například nedávno u kolapsové situace při vyřizování cestovních pasů, řešili bychom situaci operativně. Například tak, že by závora zůstala otevřená a vjezd na parkoviště by byl po přechodnou dobu zdarma. Nicméně doufám, že tyto situace, kdy si občané museli vystát dlouhé fronty a na magistrátu trávili vyřizováním dlouhé hodiny, se již nebudou opakovat,“ uvedl dále Žídek.

Od počátku ledna probíhal na parkovišti zkušební provoz, nyní se spustí naplno.

Tři měsíce budeme stav na parkovišti monitorovat a poté ho vyhodnotíme. Pokud by to bylo nezbytné, může dojít třeba i k úpravě ceníku,“ odpověděl na dotaz novinářů Žídek.

Pro zaměstnance je parkování vyhrazeno na ploše před budovou vojenské ubytovny, která je rovněž opatřena závorovým systémem. Úpravou a systémovým uspořádáním parkoviště vznikne v areálu celkem 149 parkovacích míst pro klienty, 10 míst pro budoucí zaměstnance zemědělské správy, 7 stání pro zdravotně tělesně postižené a dalších 7 pro vozidla městské policie.

Lada Dobrovolná
Tisková mluvčí

Zdroj: www.opava-city.cz