Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Dobrovolní hasiči budou bojovat o pohár primátora města

Letošní ročník soutěže O putovní pohár primátora města Opavy v požárním útoku bude hostit Podvihov. Soutěž, jež se účastní všechna družstva dobrovolných hasičů z Opavy a městských částí, je na programu 19. května od 9.45 hodin. Požární útok je nejkomplexnější disciplínou požárního sportu. Úkol soutěžního družstva spočívá v tom, že za pomoci 2 savic, sacího koše, čerpadla, hadic, proudnic a rozdělovače musí družstvo utvořit dva proudy vody, jimiž se musí trefit do dvou přichystaných terčů vzdálených většinou 90 metrů od základny. Prvenství z loňského roku obhajují dobrovolní hasiči z Milostovic, kteří jsou zároveň nejúspěšnějším družstvem v historii soutěže.

Na začátku soutěžního dne, konkrétně v 9.15, dojde také k předání hasičské techniky zakoupené z rozpočtu města pro potřeby sborů dobrovolných hasičů. Jedná se konkrétně o dvě v loňském roce zakoupené cisternové stříkačky pro potřeby JSDH Kylešovice a JSDH Podvihov, dále o raft pro JSDH Kateřinky a dopravní automobil Ford Transit pro JSDHZlatníky.