Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Přijďte podpořit volejbalisty do opavské Haly

Reprezentační sezóna, to není pro české národní týmy pouze účast na mistrovství Evropy a mistrovství světa. Nejlepší světové týmy bojují mezi sebou ve Světové lize či World Grand Prix, Evropa získává mezinárodní zápasové zkušenosti v Evropských ligách. V ní uvidíme v letošním roce také naši mužskou reprezentaci.

Do letošního ročníku Evropské ligy se přihlásilo dvanáct účastníků, ti byli rozděleni do třech skupin. Česká republika je ve skupině B a jejími soupeři budou v základní skupině týmy Španělska, Černé Hory a Maďarska.

Evropská liga se hraje turnajovým způsobem, každý účastník pořádá jeden turnaj, ve kterém se týmy utkají mezi sebou. Pořadatelem českého turnaje bude ve dnech 5. – 7. července Opava. Do závěrečného finálového turnaje postupují vítězové skupin a Turecko, které je pořadatelem Final Four.

Český národní tým zahájil přípravu na Evropskou ligu 13. května v Mladé Boleslavi. Jeho hlavní trenér, Stewart Bernard, nominoval na první soustředění čtrnáct hráčů, kteří budou bojovat o místo v základní sestavě. V zápasech Evropské ligy budou Českou republiku reprezentovat jak zkušení hráči Boula, Ticháček či Holubec, tak i hráči, kteří obléknou reprezentační dres poprvé. Mezi ně patří mistři ligy z Ostravy Richard Mauler, Tomáš Široký nebo juniorský reprezentant Michal Finger.

„V minulém roce se nám bohužel do Final Four postoupit nepodařilo. Moc mě to mrzí, protože postup do Světové ligy byl velmi blízko, ale museli jsme hrát v jednom termínu jak olympijskou kvalifikaci, tak i turnaj skupiny Evropské ligy. Český národní tým nemá tak široký kádr silných hráčů, tak jsme se koncentrovali na postup na olympiádu. V letošním roce to je tak, jak má být. Zkušení hráči doplněni o mladé hráče budou bojovat o finálový turnaj v Evropské lize a my věříme, že postoupíme,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů českého národního týmu blokař Aleš Holubec.

Přijďte podpořit české volejbalisty v prvním červencovém víkendu do sportovní haly v Opavě v závěrečném turnaji Evropské ligy.

Program turnaje v Opavě

5. 7. 2013
15:00 Černá Hora – Španělsko
18:00 Česká republika – Maďarsko

6.7. 2013
15:00 Španělsko – Maďarsko
18:00 Černá Hora – Česká republika

7. 7. 2013
15:00 Maďarsko – Černá Hora
18:00 Česká republika – Španělsko