Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

V Obecním domě budete moci diskutovat o dopravě ve městě

Opava v současné době zpracovává společně se svými partnery Plán udržitelné městské mobility. Jde o strategický dokument, který řeší dopravní koncepci ve městě. „Celá koncepce je založena na principech udržitelnosti, tedy na podpoře dopravy, která je šetrnější k životnímu prostředí,“ říká náměstek primátora Dalibor Halátek s tím, že město by rádo podporovalo zejména pěší, cyklodopravu a veřejnou dopravu jako alternativy k jízdě osobními auty.

V rámci tvorby celého dokumentu je naplánováno také několik veřejných setkání. Jejich cílem je zapojit do plánování také samotné účastníky provozu ve městě. Na prvním veřejném projednávání 11. března budou zástupci realizátora a města společně s občany hledat odpovědi na otázky: Kam chceme, aby Opava směřovala v oblasti dopravy a proč? A jak chceme, aby Opava vypadala za 15 až 20 let? „Rádi mezi námi uvítáme všechny, které odpovědi na tyto otázky zajímají, případně sami mají k tomuto tématu co říci,“ zve na setkání do Obecního domu Dalibor Halátek.

Více informací o celém projektu najdete na stránkách www.mobilita-opava.cz.