Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Občanské průkazy si ještě nevyměnilo šest tisíc Opavanů

Téměř šest tisíc obyvatel Opavy si podle říjnové statistiky stále ještě nevyměnilo občanský průkaz, kterému letos končí platnost. Vystavují se tak riziku čekání a dlouhých front na úřadě.

„Občanský průkaz si lze vyměnit již dva měsíce před jeho dobou skončení platnosti a nejpozději měsíc před skončením této doby – tak, aby jej občan měl stále platný a nemusel se obávat, že z důvodu jeho neplatnosti nebude moci vyřídit své záležitosti na úřadech nebo vyzvednout zásilky, popřípadě důchod na poště,“ upozorňuje Lenka Ausficírová z odboru vnitřních věcí.

Nový občanský průkaz se během roku vyřizuje před skončením doby platnosti také z důvodu změny trvalého pobytu, stavu a zapsání titulu. Z důvodu kontroly platnosti zapisovaných údajů do nového občanského průkazu je k výměně nutné předložit kromě staré občanky také rodný a oddací list.