Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Ulice Opavy ožívají hrami na chodnících

Na pětadvaceti místech Opavy se objevily na chodnících, ulicích a hřištích hry. Byly nakresleny na zemi a při pohledu na ně se mnozí vrátí do dětství, můžou si totiž třeba zaskákat panáka či zahrát Člověče, nezlob se!

Naše město se připojilo k dalším místům, ve kterých je realizován projekt Hry na chodník. Tereza Vašnovská se rozhodla proměnit nevyužívané betonové plochy v dětská hřiště. Cíl je prostý – dostat děti ven, aby dělaly to, co je jim nejpřirozenější – hrát si. V loňském roce rozjela projekt a před nedávnem v Moravskoslezském kraji ovládla soutěž T-Mobile Rozjezdy. Hry na chodník tak i na opavská místa vrátí například klasické skákací panáky, hru Člověče, nezlob se!, ale i hlavolamy s abecedou, žábami nebo opičí dráhu. „Polovina z míst se nachází u opavských škol, kde si samy instituce vybraly, jakou hru zde chtějí mít. Většinou je to tradiční skákací panák. Ta druhá část jsou místa mezi domy,“ upřesnila autorka s tím, že v druhém případě měla Tereza Vašnovská volnou ruku a pro daná místa vybrala hry sama. „Dokonce se mi ozvaly některé maminky s přáním, kde jaké hry chtějí,“ doplnila. Obrázky jsou nastříkané speciálními barvami, které jsou dobře viditelné. „Jedná se o sérii herních prvků, které rozvíjí dětem různé dovednosti – odhad, logické myšlení, fyzickou zdatnost a flexibilně se vejdou na každý chodník bez jakéhokoliv stavebního povolení,“ uvedla vedoucí odboru školství Andrea Štenclová.

Přehled míst najdete zde. Když si na daný bod kliknete, rozbalí se vám legenda s popisem her.