Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Hasiči z Komárova jedou na mistrovství republiky!!!

Z předchozího článku již víte, že naši reprezentanti si na okresním kole v Hněvošicích vybojovali první místa a byli tak nominování na krajské kolo dorostu hry plamen. Krajské kolo hry plamen se konalo 9.6.2019 na atletickém stadionu v Ostravě. V nabité konkurenci nás reprezentovali Karolína Magerová, Ondřej Vaněk a Eliška Stonišová, pro poslední dva zmiňované to byla první zkušenost na krajském kole, proto největší šanci na možný postup na republikové kolo měla zkušená Karolína. Dorostenci jednotlivci soutěžili vy disciplínách: dvojboj, běh na 100 m překážek a test požární všestrannosti.

Jako první se pořadatelé rozhodli, že začnou s běhy 100 m překážek pro kategorii chlapců jednotlivců, na start se tedy postavil Ondřej Vaněk, který v prvním pokuse zaváhal na kladině a zaběhl čas: 29:29 s. V druhém pokuse vše proběhlo, tak jak má a svůj čas si vylepšil na 20:38 s. a ve své kategorii středních jednotlivců si z běhu na 100 m překážek odnesl 4. místo. Po jednotlivcích se na start postavili holky jednotlivkyně, jako první Eliška. Premiérový pokus na krajském kole Elišce moc nevyšel, bohužel došlo k pádu na kladině, naštěstí bez jakéhokoliv zranění. V druhém pokusu svoji chybu odčinila a zaběhla hezký čas 22:08 s., který ji vynesl na 5 pozici v této disciplíně. Mezi posledními se do bloku postavila Karolína, která si po chybě na rozdělovači z prvního pokusu odnesla NP (neplatný pokus). Po vážném rozhovoru s trenérem Lukášem Adamcem, svůj druhý pokus zvládla na výbornou a s časem 18:77 si z této disciplíny vybojovala 1. místo.

Další disciplínou, které se naši dorostenci museli zúčastnit byl test ZPV, naštěstí u všech našich závodníků nedošlo k žádnému pochybení v testu.

Rozhodující disciplínou byl dvojboj, kde se Ondřej i Eliška nepatrně prali s oknem ale i přesto nepřestali bojovat a z této disciplíny si odnesli si 6. a 5. místo. Pro Karolínu to bylo drama až do konce, svůj první pokus pojistila a zaběhla čas 18:21, v druhém pokuse jí bohužel spadl hasicí přístroj pokus byl neplatný. Naštěstí Karolínu ani v této disciplíně nikdo nepřekonala.

Po sečtení všech disciplín se naši jednotlivci na krajském kole umístili takto:
Ondřej Vaněk                                  6. místo
Eliška Stonišová                             5. místo

A po 8 letech máme dalšího účastníka na republikovém kole, kterým je Karolína Magerová, která si vybojovala 1. místo na krajském kole dorostu.

Všem dorostencům děkuji za reprezentaci!

V letošním roce se republikové kolo bude konat 5.7.2019 ve Svitavách, kde Karolína bude reprezentovat jak Moravskoslezský kraj, tak i náš sbor.

Za SDH KOMÁROV
JOSEF KUBESA