Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

V Komárově se buduje pumptracková dráha

Co, že se to děje na tzv. psí louce? Ne, nestaví se komárovské metro, neprobudil se tajemný olgoj chorchoj a ani nezakládáme obecní skládku. Důvod je jednoduchý, MČ Komárov se rozhodla vytvořit nové sportovní vyžití pro všechny občany Komárova a vybudovat pumptrackovou dráhu. A co to vlastně je?

Pumptrack je uzavřený, uměle vytvořený okruh pro jízdu na kole, který se dá projet bez šlapání. Okruh je tvořený vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat nebo dokonce zvyšovat rychlost jízdy pouhým pumpováním. Je to ideální nácvik rovnováhy, ovládání a získání základních dovedností na jízdních kolech, zároveň je to výborný prostředek pro zábavu a pilování technických dovedností. Je určen pro celou rodinu. Užijí si ho děti, mládež i dospělí bez výkonnostních či věkových omezení.

V současné době se naváží hlína, která bude tvořit základ celé dráhy. Dovoz i samotná hlína je zdarma, takže MČ bude platit pouze zemní práce při tvarování dráhy. Po vytvoření zatáček a vln se musí celá dráha důkladně udusat a jako finální povrch bude použit jemný štěrk, který musí být opět důkladně udusán. Pumptracková dráha by měla být hotová v jarních měsících, ať se stihne její okolí zatravnit, event. dosadit další zelení. Prostor pro odkládání větví zůstane samozřejmě zachován tak, jak jsou občané zvyklí.