Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Dub u pošty je někomu trnem v oku

Jistě všichni znáte mohutný a krásný dub u komárovské pošty. Bohužel někomu je tento úžasný strom trnem v oku a chce se jej zbavit. První pokus jsme zaznamenali před několika týdny, kdy byla v kmeni stromu objevena vyvrtaná díra, do které byla nalita neznámá chemikálie. Po konzultaci s dendrologem byla díra utěsněna speciálním voskem a my doufali, že se jednalo o jakési pominutí mysli bláznivého jedince.

Bohužel včera odpoledne bylo zjištěno, že strom je opět navrtán a polit chemikálií! Tentokrát je však děr hned šest! Z toho důvodu byla přivolána policie ČR, která celou událost zdokumentovala a bude podáno trestní oznámení na neznámého pachatele. S pomocí sboru dobrovolných hasičů se strom opláchnul, aby se alespoň trochu zamezilo účinkům chemikálie a také byly odebrány vzorky, abychom věděli, jaká chemikálie byla použita. V nejbližších dnech bude navíc instalována kamera, která bude snímat okolí dubu.

Zároveň apelujeme na všechny občany, kterým není příroda lhostejná, aby si všímali nejen tohoto velikána, ale i dalších stromů, které v Komárově rostou. Byla by obrovská škoda, pokud by díky činnosti nějakého magora, došlo k likvidaci zeleně v Komárově.

Děkujeme za spolupráci a v případě jakýchkoliv informací se neváhejte obrátit na pana starostu.

Jak je vidět na fotografiích, jedna velká větev již uschla. Doufejme, že se dub vzpamatuje a bude růst ještě spoustu let.