Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Ukončení provozu kotlů na pevná paliva nižší než 3. emisní třídy

Odbor životního prostředí Magistrátu města Opavy připomíná, že od 1. září 2022 nebudou dle zákona o ochraně ovzduší moci být provozovány kotle na pevná paliva nižší než 3. emisní třídy. V případě porušení této zákonné povinnosti budou provozovatelům nevyhovujících topenišť hrozit sankce.

Na výměnu kotlů lze po splnění podmínek využít dotačních prostředků. Pro nízkopříjmové občany a pro domácnosti důchodců jsou připravovány velmi výhodné dotační podmínky. Se základní orientací v dotačních možnostech Vám pomůže příslušný pracovník odboru životního prostředí Magistrátu města Opavy.

Pokud jste obtěžováni kouřem z nevyhovujících topenišť nebo z nevhodného spalování ve svém okolí, obraťte se rovněž na pracovníky odboru životního prostředí Magistrátu města Opavy se žádostí o prověření, zda je provozování konkrétního topeniště ve Vašem okolí v souladu se zákonem o ochraně ovzduší. Pracovníci z úseku ochrany ovzduší se na takovou nemovitost zaměří při své kontrolní činnosti. Jméno oznamovatele nebude nikomu sdělováno.

Kontakty a bližší informace naleznete na internetových stránkách Magistrátu města Opavy, případně volejte na telefonní číslo 553 756 836 nebo 605 283 793 na úsek ochrany ovzduší opavského magistrátu. Nebo můžete využít e-mailové adresy marie.skrontova@opava-city.cz.