Obecní úřad Komárov
Podvihovská 16
Opava 9-Komárov 747 70

Tel: 553 794 131
Mobil: 603 392 326
E-mail: komarov@opava-city.cz

Úřední hodiny
Pondělí 08.00 – 10.00
Středa 15.00 – 17.00

Vaše připomínky a náměty k webu MČ Komárov, případně informace, které byste chtěli na těchto webových stránkách zveřejnit, zasílejte na emailovou adresu: web@komarov.cz. Děkujeme.

Sledujte nás

Vedení města rozhodlo o pomoci Ukrajině

Vedení města a zástupci krizového štábu v neděli rozhodli o prvních obrysech pomoci Ukrajině napadené Ruskem.

„Několik posledních dnů jednáme s ostatními starosty, institucemi, firmami a dobrovolníky o tom, jakou formou se zapojíme do pomoci. Shodli jsme se na tom, že nemá smysl, aby každý jel na vlastní triko. Proto se přikláníme k tomu pomoci společně,“ řekl primátor Opavy Tomáš Navrátil, který na pondělí svolal jednání krizového štábu, na který budou mimořádně pozváni i zástupci Úřadu práce, Okresní hospodářské komory a Charity Opava.

Město chce pomoci na několika frontách. Ta první je finanční. „Hledáme formy, jak pomoci potřebným. Dostali jsme informace, že v současné době není tolik potřebná hmotná pomoc, jako pomoc finanční. Rozhodli jsme se, že nebudeme dělat vlastní účet, ale budeme podporovat sbírky profesionálních organizací, jako je třeba Charita, Český červený kříž či ADRA. Na tyto účty přispěje i město Opava,“ uvedl primátor. Čísla účtů jednotlivých sbírek jsou připojena níže.

Dále město vyčlení peníze, které se poskytnou podle potřeby, ať na ubytování Ukrajinců nebo pomoc přímo na Ukrajině. Konkrétní výši musí schválit zastupitelé. 

Jak pomoci Ukrajině?